Rivierenbuurt

De Rivierenbuurt is een oude volkswijk die de gemeente flink aan het opknappen is. Daar konden wij met onze gelijknamige woonzorglocatie niet bij achterblijven. Na een flinke verbouwing hebben we in het najaar van 2021 de deuren weer geopend.

Dankzij de vele renovatieprojecten is de Haagse Rivierenbuurt inmiddels een zeer gewilde plek. Het is een typische woonwijk, met sfeervolle grachten en historische, relatief lage bebouwing. De binnenstad van Den Haag is op loopafstand.

Wie kunnen bij ons wonen?

Woonzorglocatie Rivierenbuurt is een gemengd centrum, voor mensen met minimaal een Wlz-indicatie 5 met behandeling. Op de eerste etage zijn 22 appartementen voor bewoners die  zorg (VV6 en VV8) nodig hebben door een chronische lichamelijke aandoening. Op de drie bovenliggende verdiepingen zijn de in totaal 65 appartementen bedoeld voor bewoners die 24/7 verpleging en intensieve dementiezorg (VV5 en VV7) nodig hebben..

Evengoed is Rivierenbuurt is een zogenoemde ‘open’ locatie: u mag als bewoner overal komen, tenzij dit voor uzelf of anderen tot gevaar leidt. Met behulp van moderne technologie – domotica – wordt dit individueel voor iedereen ingesteld.

Eigen appartement

In Rivierenbuurt heeft u als bewoner uw eigen appartement met een aparte ruimte met douche, wastafel en toilet. Een in hoogte verstelbaar bed, linnenkast, nachtkastje, klein aanrechtblokje, vitrage en overgordijnen zijn al aanwezig, dit kunt u zelf verder inrichten met uw eigen spullen. Uiteraard kunnen u bezoek ontvangen, in uw eigen appartement of in de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond.

Natuurlijk kunt u ook meedoen aan diverse activiteiten. We stimuleren eigen regie en houden zoveel mogelijk rekening met uw ritme en wensen.

Ook buurtbewoners welkom

Zoals bij alle locaties is ook in de Rivierenbuurt een multidisciplinair zorgteam beschikbaar. Op aangeven van en overleg met de wijkverpleegkundigen kunnen ook thuiswonende zorgvragers in de buurt hiervan gebruik maken.

Over de buurt gesproken, de begane grond van onze locatie kent een duidelijke wijkfunctie waar mensen overdag welkom zijn, zowel in het restaurant en bij de koffiehoek als bij de dagbesteding en dagactiviteiten.

U bent van harte welkom

Christoffel Plantijnstraat 3
2515 TZ Den Haag
  • Volledig gerenoveerd
  • Eigen appartement
  • Wlz-indicatie 5 of hoger
  • Dagbesteding
  • Haags Ontmoeten