Houtwijk

"Mooi gelegen en gezellig. Het voelt echt huiselijk aan." Woorden van deze strekking komen geregeld voorbij als het gaat om een typering van verpleeghuis Houtwijk, waar we zowel somatische als psychogeriatrische zorg bieden.

De prachtig onderhouden, ruime tuin weerspiegelt het groen van de buurt waarin het verpleeghuis is gelegen, op de grens van Loosduinen en Escamp. Bewoners en medewerkers zitten als het even kan graag in de tuin, een ontmoetingsplaats waar bij mooi weer jaarlijks gebarbecued wordt. En waar het genieten is van de vele kleuren groen. Het draagt bij het thuisgevoel dat het relatief compact aandoende verpleeghuis Houtwijk kenmerkt.

Lichamelijke en geestelijke beperkingen

Wie niet meer thuis kan wonen door lichamelijke beperkingen, bijvoorbeeld door een hersenaandoening, kanker, een chronische longziekte of verstoorde zelfredzaamheid door ouderdom, bieden we plek op een somatische afdeling.

Mensen die geestelijk achteruit zijn gegaan door dementie of andere psychogeriatrische problemen, wonen op afdelingen die speciaal voor hen zijn ingericht en garant staan voor een veilige, beschermde leefomgeving.

Antroposofie

In maart 2024 heeft HWW zorg de ouderenzorg van de antroposofische zorginstelling Rudolf Steiner Zorg overgenomen. Bent u geïnteresseerd in zorg vanuit een antroposofische visie? Ook dan kunt u in Houtwijk terecht.

Behandeling en welzijn

Een multidisciplinair team geven u alle zorg die u nodig heeft. Daarbij luisteren we uiteraard scherp naar uw wensen en die van uw familie. Onze geestelijk verzorger staat eveneens voor u klaar. Bijvoorbeeld in de snoezelruimte, waardoor voelen, ruiken, horen en kijken de zintuigen worden geprikkeld. En ook met de Wonderfoon worden herinneringen opgeroepen.

Daarnaast organiseren onze activiteitenbegeleiders geregeld allerlei optredens, bingo- en filmavonden en meer. Bovendien stimuleren ze de bewoners op basis van hun hobby’s en interesses om zich aan te sluiten bij een van de vele clubjes.

Ook voor de wijkbewoners

Wijkbewoners kunnen een beroep doen op de fysiotherapeuten en ergotherapeuten van verpleeghuis Houtwijk. En ouderen uit de buurt kunnen net als onze bewoners gebruikmaken van het restaurant. . Naast een enthousiast team van medewerkers zijn er tevens veel betrokken vrijwilligers actief. Zij dragen bij aan de gemoedelijke sfeer in het huis.

U bent van harte welkom

Architect Duikerstraat 19
2552 ZV Den Haag
  • Lichamelijke en geestelijke zorg
  • Groot thuisgevoel
  • Mooie, ruime tuin
  • Wlz-indicatie 5 of hoger
  • LHBTQ+ vriendelijk
  • Gratis parkeren in de buurt
"Medewerkers die al wat langer in dienst zijn, zeggen wel eens dat het als thuiskomen is hier"