Ametisthorst

"Begin met een spelletje, en iedereen doet mee." Het is tekenend voor de sfeer en verbondenheid in Ametisthorst, een fijn, warm woonzorgcentrum met tevreden bewoners en dito medewerkers.

Ametisthorst ligt in de rustige, groene wijk Mariahoeve en Marlot, aan de noodwestkant van Den Haag. Het huis grenst direct aan een park en om de hoek ligt een winkelcentrum. Vaak verblijven bewoners voor langere tijd bij ons, omdat ze continu zorg en hulp nodig hebben en daardoor niet meer zelfstandig kunnen wonen. Hun levenskwaliteit staat uiteraard voorop, daarnaast heeft het zorgcentrum een belangrijke lokale functie, zeker omdat Mariahoeve een wat oudere wijk is. Buurtbewoners kunnen dan ook van diverse servicediensten gebruik maken. Bijvoorbeeld van het restaurant: kom eens gezellig een hapje eten! Ook is het mogelijk om maaltijden af te halen.

Wonen in Ametisthorst

Wie een Wlz-indicatie van 4 of hoger heeft, kan bij ons terecht. Onze bewoners hebben een eigen appartement en krijgen in Ametisthorst de hulp die zij nodig hebben, van de gebruikelijke zorg tot intensievere begeleiding.

Uiteraard worden er geregeld activiteiten georganiseerd, daarnaast bieden we diverse servicediensten aan. Zo is er een kapper in huis en een pedicure. Bij het buffet in het restaurant kunnen kleine boodschappen worden gekocht. Met deze en andere voorzieningen helpen wij u om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op de manier die u prettig vindt.

Korter verblijf

Soms is het mogelijk om kortere tijd bij ons te verblijven. Bijvoorbeeld als u tijdelijk ondersteuning nodig heeft wanneer mantelzorgers een keertje op vakantie willen. Hiervoor is wel een verblijfsindicatie of logeerovereenkomst nodig.

Ook buurtbewoners welkom

Zoals bij alle locaties is ook in de Ametisthorst een multidisciplinair zorgteam beschikbaar. Op aangeven van en overleg met de wijkverpleegkundigen kunnen ook thuiswonende zorgvragers in de buurt hiervan gebruik maken.

Over de buurt gesproken, de begane grond van onze locatie kent een duidelijke wijkfunctie waar mensen overdag welkom zijn, zowel in het restaurant als bij de dagbesteding en dagactiviteiten.

U bent van harte welkom

Ametisthorst 9
2592 HD Den Haag
  • Rustige, groene wijk
  • Nabij park en winkelcentrum
  • Wlz-indicatie 4 of hoger
  • Korter verblijf mogelijk
  • Buurthuis van de toekomst
"De mensen doen ertoe; het is belangrijk dat er voor ze gezorgd wordt, dat ze het leuk hebben en zich veilig voelen"