Nieuws

31-05-2024

HWW zorg en HMC tekenen intentieovereenkomst voor revalidatie en tijdelijk verblijf in HMC Bronovo

HWW zorg en Haaglanden Medisch Centrum (HMC) hebben een intentieovereenkomst getekend. Beide zorginstellingen onderkennen het strategisch belang om een afdeling voor tijdelijk verblijf in HMC Bronovo te openen. Met deze overeenkomst wordt de komende maanden nader onderzocht of HWW zorg de afdelingen kortdurend verblijf (ELV) en Revalidatie GRZ in HMC locatie Bronovo kan onderbrengen. HMC locatie Bronovo heeft momenteel ruimte beschikbaar en HWW zorg ziet deze samenwerking als een kans om de instroom van revalidatiepatiënten voor kortdurend verblijf te verbeteren.

Lees meer
28-05-2024

HWW zorg nieuw motto en nieuw logo en huisstijl

HWW zorg heeft een nieuw motto voor de toekomst: Echte mensen, echte zorg.. Tegelijkertijd is ook ons logo en onze huisstijl in een nieuw jasje gestoken.

Lees meer
22-04-2024

Anique zorgt voor innovatie in de zorg: ‘Organisaties kunnen veel van elkaar leren’

HWW zorg is nu al zo’n drie jaar lid van UNC-ZH: het Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid-Holland. Een netwerk dat nu bestaat uit 11 organisaties uit de zorg en de onderzoekstak van het LUMC-ziekenhuis, die zo beter kunnen samenwerken en van elkaar kunnen leren. Wij vroegen Anique Landré, onze ‘spin in het web’ bij HWW zorg en UNC-ZH naar de nieuwste snufjes.

Lees meer
21-03-2024

Geestelijk Verzorger Raj Lachhunsing is trots op multicultureel HWW zorg: “Ook Holi vieren we samen”

Op 25 maart 2024 wordt wereldwijd het Holifeest gevierd: één van de belangrijkste feestdagen binnen het hindoeïsme. Ook binnen HWW zorg staan we stil bij deze en andere culturele vieringen en gebruiken. “Onze organisatie is zelfs een internationaal voorbeeld van hoe verschillende culturen samen kunnen leven in woonzorgcentra”, vertelt Raj Lachhunsing.

Lees meer
11-03-2024

Hoe ga je in de zorg om met de Ramadan? Geestelijk Verzorger Mikail Ibis weet raad

De Ramadan is weer begonnen: de heilige vastenmaand in de Islamitische kalender. Veel senioren nemen al heel hun leven deel aan deze en andere gebruiken uit hun geloof. Mikail (42) is een dag per week Geestelijk Verzorger bij HWW zorg Rivierenbuurt. Hij neemt ons mee in hoe je deze mensen, of het nou tijdens of naast de Ramadan is, het beste kunt begeleiden. Ook, of misschien wel juist, als zij niet meer thuis wonen.

Lees meer
13-02-2024

HWW zorg benoemt Menno Riemersma tot lid Raad van Bestuur per 1 mei a.s.

De Raad van Toezicht is verheugd met de benoeming van de heer Menno Riemersma tot lid Raad van Bestuur per 1 mei a.s. Hij volgt Marc Bindels op.
Menno Riemersma heeft een achtergrond in zowel het bedrijfsleven als de zorg. In diverse directierollen bij het Erasmus MC, onder andere als directeur Vastgoed, Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan als (interim) bestuurder bij diverse zorgorganisaties en is hij ook toezichthouder.
Menno: "Over twee maanden begin ik graag bij HWW zorg. Tot die tijd rond ik mijn werk af bij het Streeklaboratorium in Haarlem”.

Menno Riemersma gaat samen met Greetje de Grooth de Raad van Bestuur vormen, en zal de door HWW zorg ingeslagen koers voortzetten.

Lees meer
09-11-2023

10 november Dag van de Mantelzorg - ervaringsverhaal Marian

Op vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Ook HWW zorg staat deze dag stil bij de vijf miljoen mantelzorgers in Nederland. Eén daarvan is mevrouw Osseman (85), die fulltime zorgt voor haar zieke man Arie. We spraken haar over deze ingrijpende situatie en de moeilijke en mooie momenten samen.

Lees meer
22-06-2023

Samen vissen met bewoners van De Eshoeve op RTL7 VISTV

Vissen is een fantastische manier om in contact te komen met de natuur. "Samen Vissen" brengt zorginstellingen in contact met hengelsportverenigingen, zodat zij onderling een visdag voor de bewoners kunnen plannen. Onze HWW zorglocatie de Eshoeve twijfelde geen moment om zich aan te melden voor dit mooie initiatief

De vrijwilligers van de visvereniging zorgen voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen.!

Kijken dus aanstaande zondag 25 juni om 09:30 uur op RTL 7!

Lees meer
15-03-2023

Verdere versoepelingen coronamaatregelen

Binnen HWW zorg volgen we de richtlijnen van de overheid. Deze zijn afgelopen maandag aangepast. Over de actuele maatregelen informeren wij u in dit bericht.

Op gebied van infectiepreventie blijven de volgende maatregelen van kracht binnen HWW zorg:

  • Draag zorg voor goede handhygiëne
  • Hoest en nies in de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes (en gooi ze weg na gebruik)
  • Bij klachten dragen zorgmedewerkers een mondneusmasker om kwetsbare cliënten te beschermen
Lees meer
15-03-2023

Persoonlijke Alarmknop om je 24/7 veilig te voelen

Vindt u het prettig als u in nood vanuit huis altijd iemand kunt bereiken? Onze personenalarmering met alarmknop biedt die veiligheid.
Met personenalarmering van HWW zorg kunt u in noodsituaties altijd iemand waarschuwen, bijvoorbeeld als u onwel of gevallen bent en de telefoon niet kunt bereiken. Met de personenalarmering bereikt u ons altijd, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Lees meer
24-01-2023

Een 8,7 voor de thuiszorg medewerkers van Haagse Wijk- en Woonzorg

Onder onze cliënten in de wijk is een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd en de cijfers zijn nóg hoger dan 2022! Onze medewerkers krijgen een 8,7 en HWW zorg een 8,3. Resultaten om trots op te zijn!

Daarnaast gaf 90% aan zich op hun gemak voelen bij onze zorgverleners. Hun deskundigheid wordt beloond met een 8,8 en voor persoonlijke aandacht krijgen ze zelfs een 8,9

Lees meer
28-12-2022

Minister Helder loopt mee in de wijkverpleging bij Haagse Wijk- en Woonzorg

Minister Conny Helder van Langdurige Zorg mocht woensdagochtend 28 december als gast mee met Haagse Wijk- en Woonzorg wijkverpleegkundige Olga van der Poel in Den Haag. Voor de minister geen onbekend terrein, want ze is geboren in de Transvaalbuurt. Het doel was om alle zorgmedewerkers die door moeten werken tijdens de feestdagen een hart onder de riem te steken en om knelpunten in deze sector te bespreken.

Lees meer
29-11-2022

Haagse Wijk- en Woonzorg bouwt nieuw verpleeghuis De Schildershoek 

De Schilderswijk in Den Haag is een wijk met geschiedenis en karakter. Verpleeghuis ‘De Schildershoek’ staat daar middenin. Omdat de huidige locatie niet meer aansluit bij de zorgvraag van de toekomst, realiseert heeft HWW zorg een ‘nieuwe Schildershoek’.

Lees meer
30-06-2022

Haagse Wijk- en Woonzorg neemt deel aan een onderzoek naar eerstelijnsverblijf (ELV)

HWW zorg is geselecteerd om deel te nemen aan een onderzoek op initiatief van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa doet onderzoek naar de zorg en behandeling van eerstelijnsverblijf en de financiering daarvan. Het onderzoek start op 1 juli tot en met 31 december 2022.

Lees meer
21-03-2022

Uitbreiding dagactiviteiten bij HWW zorg voor inwoners van Den Haag

Sinds begin maart 2022 biedt HWW zorg behalve in Rivierenbuurt ook dagbesteding aan bij haar woonzorgcentrum Ametisthorst in Den Haag. Dagbesteding is een combinatie van activiteiten en ontspanning voor thuiswonende ouderen met beginnende dementie of voor wie zelfstandig wonen een steeds grotere opgave wordt. Het kan helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en het ontlast ook even de mantelzorger.

Lees meer
16-03-2022

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne in locatie De Schildershoek

HWW zorg en de gemeente Den Haag delen hun bezorgdheid om de mensen die Oekraïne ontvluchten. De gemeente zoekt in zeer korte tijd naar opvanglocaties voor langere tijd in verschillende wijken in Den Haag. Daarom heeft HWW zorg de locatie De Schildershoek direct beschikbaar gesteld. Vrijdagmiddag 11 maart zijn de eerste vluchtelingen uit Oekraïne hier door de gemeente opgevangen. In totaal is er tot eind 2022 plaats voor 130 mensen. De wijkteams van HWW zorg blijven in de locatie aanwezig.

Lees meer
16-03-2022

Met een glimlach naar je werk? Ontdek de mogelijkheden bij HWW zorg

Van 14 tot en met 19 maart is het de Ontdekdezorg week. Een week speciaal bedoeld om potentiële zij-instromers, herintreders en anderen te interesseren voor een mooie baan in de (ouderen)zorg. Iets voor jou? HWW zorg wil je graag ontmoeten als jij je goed kan inleven in een ander, écht iets voor mensen wil betekenen en graag met een glimlach naar je werk gaat. 

Lees meer
24-02-2022

HWW zorg en Florence bieden samen 24/7 acute zorg in en rond Den Haag

In de regio Haaglanden wordt sinds kort de ongeplande, acute verpleegkundige zorg op een nieuwe manier georganiseerd. Eén regionaal team geeft onder de naam Spoedzorg Haaglanden 24 uur per dag 7 dagen per week acute, ongeplande zorg aan cliënten van verschillende zorgaanbieders. Het gaat hierbij om zorg die niet kan wachten tot de volgende dag.

Lees meer