Moerwijk

Wonen in een eigen appartement en zoveel mogelijk de eigen regie over uw leven houden: dat staat voorop in woonzorgcentrum Moerwijk, gelegen in de gelijknamige, rustige wijk even ten zuiden van het centrum van Den Haag.

Uiteraard krijgt u daarbij wel alle zorg en hulp die u nodig heeft in het vriendelijke, uitnodigende en open huis. Dat kan op verschillende niveaus, van gebruikelijke hulp tot intensieve begeleiding. Op afdeling Twickel bieden we extra ondersteuning voor bewoners die vergeetachtig zijn. En met het Hofje van Weldam hebben we een speciale afdeling voor mensen met dementie.

Eigen regie

Zoals bij alle centra van HWW zorg zijn de kwaliteit van leven en wonen het uitgangspunt in ons werk. Samen met de familie proberen wij de behandeling, zorg en ondersteuning te geven die aansluit bij de persoonlijke wensen van onze bewoners, binnen de kaders van de indicatie. We houden zoveel mogelijk rekening met hun ritme en wensen, en stimuleren eigen regie. Als er meer zorg nodig is, regelen wij de indicatieaanvraag.

Wonen in Moerwijk

Om bij ons te kunnen wonen, is een Wlz-indicatie van 4 of hoger nodig. Met andere woorden, als u recht heeft op langdurige zorg. Daarnaast is het mogelijk om tijdelijk bij ons te verblijven, bijvoorbeeld wanneer voor een bepaalde periode meer hulp nodig is. Hiervoor is wel een indicatie nodig.
Uiteraard bieden we naast zorg een breed scala aan activiteiten, wat dat betreft u hoeft zich in Moerwijk geen dag te vervelen.

Hofje van Weldam

Als door dementie verpleeghuiszorg nodig is, dan is het mogelijk om in het Hofje van Weldam te komen wonen. Dit is een gesloten afdeling waar maximaal 15 mensen bij elkaar wonen, in een prettige en gemoedelijke sfeer. Elke bewoner heeft een eenpersoonskamer met badkamer, en mag zijn eigen spullen meenemen.

Een bijzonder concept is het Snoezelhofje, een speciale ruimte waar prikkels met behulp van kleuren en geuren worden gestimuleerd of gedempt, afhankelijk van de gemoedstoestand van de bewoner. Bijvoorbeeld als die teveel in zichzelf is gekeerd of juist tot rust moet komen.

Ook buurtbewoners welkom

Zoals bij alle locaties is ook in Moerwijk een multidisciplinair zorgteam beschikbaar. Op aangeven van en overleg met de wijkverpleegkundigen kunnen ook thuiswonende zorgvragers in de buurt hiervan gebruik maken.

Over de buurt gesproken, de begane grond van onze locatie kent een duidelijke wijkfunctie waar mensen overdag welkom zijn in de Heeswijkruimte van de dagbesteding en dagactiviteiten.

U bent van harte welkom

Twickelstraat 120
2531 RB Den Haag
  • Zorg op verschillende niveaus
  • Wlz-indicatie 4 of hoger
  • Wonen onder eigen regie
  • Speciale dementieafdeling
  • Tijdelijk verblijf mogelijk
  • Dagbesteding
  • HWW ontmoeten
"Ik heb het zó naar mijn zin in Moerwijk, dat ik hier al wel zes jaar eerder had willen intrekken!"