Diëtetiek

Een uitgebalanceerd voedingspatroon is essentieel voor het dagelijks functioneren en het voorkomen van lichamelijke problemen. Mocht u daarbij hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij ziekte of verminderde eetlust door ouderdom, dan staan onze diëtisten voor u klaar.

De diëtisten van HWW zorg bieden zorg aan senioren bij onder andere ondervoeding, ongewenst gewichtsverlies, hart- en vaatziekten en decubitus. We bezoeken cliënten zowel thuis als in de verschillende verzorgingstehuizen.

Gezonde en gevarieerde voeding

Als gevolg van ziekte kan het noodzakelijk zijn om van bepaalde voedingsstoffen meer of minder te eten. Ook kan het lichaam meer energie verbruiken dan normaal, of heeft u door ziekte of behandeling last van verminderde eetlust, misselijkheid of benauwdheid.

Verminderde eetlust kan ook gewoon een gevolg zijn van ouderdom. Niettemin blijft het lichaam onverminderd behoefte hebben aan belangrijke voedingsstoffen als eiwitten en vitamines. In alle gevallen helpen onze ervaren diëtisten u bij het samenstellen van een goede, gevarieerde en gezonde voeding.

In principe is iedereen welkom. Bent u lichamelijk niet in staat naar de diëtist toe te komen? Dat is geen probleem. De diëtist van HWW zorg komt dan bij u thuis.

Verwijzing en kosten

De diëtist wordt, rekening houdend met het eigen risico, vergoed uit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. U heeft recht op maximaal 3 behandeluren per kalenderjaar. Extra uren dieetadvisering zijn mogelijk opgenomen in een aanvullende ziektekostenverzekering. Hierbij is er geen sprake van een eigen risico. Voor nadere informatie is het verstandig om uw polis hierop na te slaan.