De Eshoeve

Een ruime opzet, huiselijke sfeer en specifieke afstemming op het ziektestadium maken De Eshoeve een unieke woongemeenschap voor mensen met dementie.

Het verpleeghuis ligt in de Scheveningse wijk Belgisch Park, direct aan een groot park. Daarnaast heeft De Eshoeve, dat ruimte heeft voor 130 bewoners, mooi aangelegde eigen tuinen. Lekker buiten zijn is daardoor de gewoonste zaak van de wereld.

Bij binnenkomst in de centrale hal valt meteen hoeveel licht er door het vele dakglas naar binnen valt. Het Grand Café, een gezellige plaats voor samenkomst en activiteit, straalt uit wat we vanbinnen ook voelen: warmte.

De hal wordt overigens gedeeld met De Eshoeve Residentie, een woonvoorziening voor mensen met een lichamelijke aandoening of beperking.

Zorg, bescherming en veiligheid

De drie reguliere psychogeriatrische (PG) afdelingen bieden een omgeving met zorg, bescherming en veiligheid. We willen onze bewoners zo min mogelijk beperken en zo veel mogelijk hun normale leven laten voortzetten. De zorg wordt op een zo persoonsgericht mogelijke manier geboden. Onze medewerkers nemen alle tijd om een praatje te maken, om dichtbij te zijn en empathie te tonen.

Uiteraard zijn familie en naasten nadrukkelijk welkom en vindt de invulling van het zorgplan waar mogelijk in samenspraak plaats.

Verschillende PG-afdelingen

Dementie verloopt doorgaans via verschillende stadia. Daarom heeft de Eshoeve verschillende PG-afdelingen, waar kan worden ingespeeld op de specifieke behoeften die bepaalde stadia met zich meebrengen.

Schuin tegenover het Grand Café, in direct contact met de lichte en gezellige woonstraat, bevindt zich de half open PG-afdeling. Hier wonen mensen zonder cijferslot, met behulp van domotica (signaleringsapparatuur) wordt evengoed de benodigde bescherming geboden.

Activiteiten en buurtfunctie

In De Eshoeve is altijd wat te beleven. Met een visclub, wandelclub, huisbioscoop, optredens en uitstapjes is er voor ieder wat wils. Saamhorigheid staat hoog in het vaandel. Zo zorgt muziektherapie bijvoorbeeld voor de nodige vrolijkheid en worden daarmee fijne herinneringen opgehaald.

Diverse activiteiten zijn toegankelijk voor wijkbewoners. Daarnaast kunnen mensen uit de buurt een beroep doen op onze fysiotherapeuten en ergotherapeuten, een maaltijd gebruiken in ons restaurant of een afspraak maken met de kapper.

Over saamhorigheid gesproken: de stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve geeft de bewoners extra aandacht door het organiseren van activiteiten en financieren van faciliteiten die niet uit het zorgbudget kunnen worden betaald. Kijk hier voor meer informatie.

U bent van harte welkom

Doorniksestraat 150-152
2587 AZ Den Haag
  • Licht en warm
  • Verschillende dementiestadia
  • Persoonsgericht
  • Buurthuis van de toekomst
  • LHBTQ+ vriendelijk
"Met sommige bewoners heb ik een soort van vader-kindband. Dan is het als terugbetalen aan je eigen ouders"