Het Lang Leve Thuis-team
Als u kiest voor Lang Leve Thuis, krijgt u te maken met een vast team van HWW zorg. U leert alle medewerkers van het team dus goed kennen. Dat betekent vertrouwde gezichten en dat is natuurlijk wel zo prettig. De medewerkers doen niet allemaal hetzelfde werk; een cliëntcoach heeft bijvoorbeeld andere taken dan een cliëntondersteuner. Als het nodig is kunnen teamleden taken van elkaar overnemen, behalve als specifieke vaardigheden of expertise gevraagd worden. Het Lang Leve Thuis-team bestaat uit:
Cliëntondersteuners
Deze medewerkers ondersteunen u bij zoveel mogelijk activiteiten en een zinvolle dagbesteding. Maar denk bijvoorbeeld ook aan hulp bij de maaltijd klaarmaken, licht huishoudelijk werk, aanbrengen van dagstructuur en ondersteuning bij wassen en aankleden. Zij brengen dus veel tijd met u door.
Cliëntcoaches: eerste aanspreekpunt
Cliëntcoaches zijn verzorgenden en verpleegkundigen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor u en uw mantelzorgers.
Verzorgden helpen bij de ‘basiszorg’ en de dagelijkse handelingen. Maar zeker bij Lang Leve Thuis doen ze veel meer dan dat. Ook zij zullen voldoende tijd hebben voor extra persoonlijke aandacht en kunnen ook taken van de cliëntondersteuners overnemen.
Verpleegkundigen kunnen ook die ‘basiszorg’ leveren, maar zij mogen ook extra specialistische handelingen uitvoeren. Denk aan wondverzorging of het inbrengen van een sonde. Ook hebben zij een rol in het leren omgaan met ziektes of handicaps en het bevorderen van uw zelfredzaamheid.
Cliëntregisseurs
Voordat een team bij u van start gaat zult u deze persoon wat vaker spreken. Alles wordt dan eerst goed doorgenomen en afgesproken. Dit wordt vastgelegd in het zorgplan. Ook daarna is er met enige regelmaat contact. De cliëntregisseur bewaakt namelijk de kwaliteit van zorg en past indien nodig het zorgplan aan. De cliëntregisseur onderhoudt ook de contacten met de behandelaren. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts, ergotherapeut of fysiotherapeut.
MDO (Multi Disciplinair Overleg): voor extra expertise
De cliëntregisseur kan altijd een beroep doen op het Lang Leve Thuis-MDO. In het MDO komen verschillende disciplines bij elkaar om de wat complexere situaties met elkaar te bespreken. Denk aan de verpleegkundig specialist, ergotherapeut, psycholoog, casemanager dementie, etc. Soms kan het zinvol zijn dat u en/of uw mantelzorger ook een keer aansluiten bij dit MDO. Dat zal altijd in overleg met de regisseur gebeuren. Op deze manier maken we optimaal gebruik van de aanwezige expertise binnen HWW om uw welzijn en dat van uw mantelzorger te verhogen.