Nieuws

22-06-2023

Samen vissen met bewoners van De Eshoeve op RTL7 VISTV

Vissen is een fantastische manier om in contact te komen met de natuur. "Samen Vissen" brengt zorginstellingen in contact met hengelsportverenigingen, zodat zij onderling een visdag voor de bewoners kunnen plannen. Onze HWW zorglocatie de Eshoeve twijfelde geen moment om zich aan te melden voor dit mooie initiatief

De vrijwilligers van de visvereniging zorgen voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen.!

Kijken dus aanstaande zondag 25 juni om 09:30 uur op RTL 7!

15-03-2023

Verdere versoepelingen coronamaatregelen

Binnen HWW zorg volgen we de richtlijnen van de overheid. Deze zijn afgelopen maandag aangepast. Over de actuele maatregelen informeren wij u in dit bericht.

Op gebied van infectiepreventie blijven de volgende maatregelen van kracht binnen HWW zorg:

  • Draag zorg voor goede handhygiëne
  • Hoest en nies in de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes (en gooi ze weg na gebruik)
  • Bij klachten dragen zorgmedewerkers een mondneusmasker om kwetsbare cliënten te beschermen

 

15-03-2023

Persoonlijke Alarmknop om je 24/7 veilig te voelen

Vindt u het prettig als u in nood vanuit huis altijd iemand kunt bereiken? Onze personenalarmering met alarmknop biedt die veiligheid.
Met personenalarmering van HWW zorg kunt u in noodsituaties altijd iemand waarschuwen, bijvoorbeeld als u onwel of gevallen bent en de telefoon niet kunt bereiken. Met de personenalarmering bereikt u ons altijd, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

24-01-2023

Een 8,7 voor de thuiszorg medewerkers van Haagse Wijk- en Woonzorg

Onder onze cliënten in de wijk is een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd en de cijfers zijn nóg hoger dan 2022! Onze medewerkers krijgen een 8,7 en HWW zorg een 8,3. Resultaten om trots op te zijn!

Daarnaast gaf 90% aan zich op hun gemak voelen bij onze zorgverleners. Hun deskundigheid wordt beloond met een 8,8 en voor persoonlijke aandacht krijgen ze zelfs een 8,9

28-12-2022

Minister Helder loopt mee in de wijkverpleging bij Haagse Wijk- en Woonzorg

Minister Conny Helder van Langdurige Zorg mocht woensdagochtend 28 december als gast mee met Haagse Wijk- en Woonzorg wijkverpleegkundige Olga van der Poel in Den Haag. Voor de minister geen onbekend terrein, want ze is geboren in de Transvaalbuurt. Het doel was om alle zorgmedewerkers die door moeten werken tijdens de feestdagen een hart onder de riem te steken en om knelpunten in deze sector te bespreken.

29-11-2022

Haagse Wijk- en Woonzorg bouwt nieuw verpleeghuis De Schildershoek 

De Schilderswijk in Den Haag is een wijk met geschiedenis en karakter. Verpleeghuis ‘De Schildershoek’ staat daar middenin. Omdat de huidige locatie niet meer aansluit bij de zorgvraag van de toekomst, realiseert heeft HWW zorg een ‘nieuwe Schildershoek’.

30-06-2022

Haagse Wijk- en Woonzorg neemt deel aan een onderzoek naar eerstelijnsverblijf (ELV)

HWW zorg is geselecteerd om deel te nemen aan een onderzoek op initiatief van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa doet onderzoek naar de zorg en behandeling van eerstelijnsverblijf en de financiering daarvan. Het onderzoek start op 1 juli tot en met 31 december 2022.

21-03-2022

Uitbreiding dagactiviteiten bij HWW zorg voor inwoners van Den Haag

Sinds begin maart 2022 biedt HWW zorg behalve in Rivierenbuurt ook dagbesteding aan bij haar woonzorgcentrum Ametisthorst in Den Haag. Dagbesteding is een combinatie van activiteiten en ontspanning voor thuiswonende ouderen met beginnende dementie of voor wie zelfstandig wonen een steeds grotere opgave wordt. Het kan helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en het ontlast ook even de mantelzorger.

16-03-2022

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne in locatie De Schildershoek

HWW zorg en de gemeente Den Haag delen hun bezorgdheid om de mensen die Oekraïne ontvluchten. De gemeente zoekt in zeer korte tijd naar opvanglocaties voor langere tijd in verschillende wijken in Den Haag. Daarom heeft HWW zorg de locatie De Schildershoek direct beschikbaar gesteld. Vrijdagmiddag 11 maart zijn de eerste vluchtelingen uit Oekraïne hier door de gemeente opgevangen. In totaal is er tot eind 2022 plaats voor 130 mensen. De wijkteams van HWW zorg blijven in de locatie aanwezig.

16-03-2022

Met een glimlach naar je werk? Ontdek de mogelijkheden bij HWW zorg

Van 14 tot en met 19 maart is het de Ontdekdezorg week. Een week speciaal bedoeld om potentiële zij-instromers, herintreders en anderen te interesseren voor een mooie baan in de (ouderen)zorg. Iets voor jou? HWW zorg wil je graag ontmoeten als jij je goed kan inleven in een ander, écht iets voor mensen wil betekenen en graag met een glimlach naar je werk gaat. 

24-02-2022

HWW zorg en Florence bieden samen 24/7 acute zorg in en rond Den Haag

In de regio Haaglanden wordt sinds kort de ongeplande, acute verpleegkundige zorg op een nieuwe manier georganiseerd. Eén regionaal team geeft onder de naam Spoedzorg Haaglanden 24 uur per dag 7 dagen per week acute, ongeplande zorg aan cliënten van verschillende zorgaanbieders. Het gaat hierbij om zorg die niet kan wachten tot de volgende dag.