31-05-2024

HWW zorg en HMC tekenen intentieovereenkomst voor revalidatie en tijdelijk verblijf in HMC Bronovo

HWW zorg en Haaglanden Medisch Centrum (HMC) hebben een intentieovereenkomst getekend. Beide zorginstellingen onderkennen het strategisch belang om een afdeling voor tijdelijk verblijf in HMC Bronovo te openen. Met deze overeenkomst wordt de komende maanden nader onderzocht of HWW zorg de afdelingen kortdurend verblijf (ELV) en Revalidatie GRZ in HMC locatie Bronovo kan onderbrengen. HMC locatie Bronovo heeft momenteel ruimte beschikbaar en HWW zorg ziet deze samenwerking als een kans om de instroom van revalidatiepatiënten voor kortdurend verblijf te verbeteren.

De intentieovereenkomst sluit goed aan op het Integraal Zorgakkoord (IZA) en het regioplan Haaglanden, waarin zorgorganisaties regionaal samenwerken om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden.

HMC locatie Bronovo is tot 2030 open als weekziekenhuis voor planbare zorg, poliklinische zorg en diagnostiek. Patiënten kunnen in HMC locatie Bronovo terecht bij hun vertrouwde arts voor diagnose, behandeling en operaties zonder spoed. Bijvoorbeeld voor een zwangerschapscontrole, om bloed te prikken, voor radiologisch onderzoek of operatie aan knie of heup. Ook na 2030 blijft HMC actief in de wijken Benoordenhout en Scheveningen. Samen met bewoners en zorgpartners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties, is een plan ontwikkeld voor vernieuwende zorg in HMC locatie Bronovo, die past bij de wensen van patiënten.

HWW zorg is een wijkgerichte zorgorganisatie die onder andere kortdurend verblijf en revalidatie aanbiedt na bijvoorbeeld een hersenbloeding, beroerte, nieuwe heup of knie, botbreuk, hartoperatie of ongeluk. Daarnaast biedt HWW ook woonzorg op acht locaties en thuiszorg door heel Den Haag en zijn we begonnen met Lang Leve Thuis, onze variant van VPT (Volledig Pakket Thuis).

Op de foto:
Links: Ingrid Wolf- voorzitter Raad van Bestuur HMC
Rechts: Greetje de Grooth- Raad van Bestuur HWW zorg

naar nieuwsoverzicht