11-08-2021

Nieuwe Raad van Bestuur voor HWW zorg per 1 oktober

Paul van Wingaarden en Greetje de Grooth vormen vanaf 1 oktober de nieuwe Raad van Bestuur van HWW zorg. Zij vervangen Geert Becks, die statutair bestuurder a.i. is sinds maart 2021.

Paul van Wingaarden is op dit moment bestuurder bij Vecht en IJssel. Hij heeft ruime ervaring in de ouderenzorg, onder andere met organisatieontwikkeling op het gebied van financiën, kwaliteit en bedrijfsvoering en het (door)ontwikkelen van een strategische koers. Bovendien is hij ervaren wat betreft het verder ontwikkelen van integraal management en ondersteunende diensten, het vernieuwen van de dienstverlening en renovatie en nieuwbouw van vastgoed in de zorgsector.

Greetje de Grooth, opgeleid als cardioloog, komt over van het LUMC waar ze hoofd Strategische Programma’s en plaatsvervangend directeur Directoraat Kwaliteit en Patiëntveiligheid was. Ze heeft ruime ervaring op het gebied van kwaliteit van zorg, zorgvernieuwing en innovaties. Bovendien is ze ervaren wat betreft het samenbrengen van interne en externe partners en het ontschotten in de zorg, met als doel de kwaliteit van zorg te bevorderen en de cliënt hierbij centraal te zetten. Daarbij houdt zij expliciet oog voor de zorgprofessionals.

De Raad van Toezicht is blij met de benoeming: “Wij zien in Paul van Wingaarden en Greetje de Grooth twee deskundige bestuurders die voor de verbinding, ontwikkeling en vernieuwing kunnen zorgen die HWW zorg nodig heeft. Zij hebben als opdracht om de organisatie in de volgende fase van haar ontwikkeling te brengen zodat HWW zorg onderscheidende en toekomstbestendige zorg kan blijven bieden aan haar cliënten en bewoners.”

De Raad van Toezicht dankt Geert Becks voor zijn inzet van de afgelopen periode; onder zijn leiding is het herstel van HWW zorg en de vastgoedtransitie verder voortgezet.

naar nieuwsoverzicht