Personenalarmering om je 24/7 veilig te voelen

Vindt u het prettig als u in nood vanuit huis altijd iemand kunt bereiken? Onze personenalarmering met alarmknop biedt die veiligheid.

Personenalarmering met alarmknop
Met personenalarmering van HWW zorg kunt u in noodsituaties altijd iemand waarschuwen, bijvoorbeeld als u onwel of gevallen bent en de telefoon niet kunt bereiken. Met de personenalarmering bereikt u ons altijd, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Makkelijk te gebruiken

Iedereen in Den Haag kan de personenalarmering van HWW zorg laten installeren. Wij plaatsen een alarmunit. Daarnaast krijgt u een alarmknop die u om uw hals of pols kunt dragen. Op het moment dat u hulp nodig heeft, drukt u op de alarmknop. Er wordt dan direct verbinding gemaakt met de meldkamer. U hoort vervolgens een medewerker van de meldkamer praten. Op dat moment kunt u vertellen wat er aan de hand is. De medewerker regelt dat een familielid, verpleegkundige of een ambulance naar u toekomt. Als u niet in staat bent om te vertellen wat er aan de hand is, dan sturen wij ook een hulpverlener.

Onze personenalarmering is géén vervanging van het alarmnummer 112. Als wij constateren dat u spoedeisende hulp nodig heeft, bellen wij onmiddellijk het alarmnummer.

Kosten van de Personenalarmering

De maandelijkse kosten van de personenalarmering zijn afhankelijk van welk abonnement u kiest:

  • Alleenwonenden: € 28,45
  • Samenwonenden: € 35,82 (€ 28,45 + € 7,37 voor een extra zender)
  • Eenmalige aansluitkosten: € 85,96
  • Spoedaansluitkosten: € 122,80

Sommige verzekeraars vergoeden (een deel) van de abonnementskosten. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Aanvragen?

De alarmknop is persoonsgebonden. U kunt dus de knop alleen gebruiken voor uzelf en niet om alarm te slaan voor degene waarmee u samenwoont. Wij zijn namelijk niet in het bezit van het medisch dossier van de desbetreffende persoon.
U kunt uiteraard wel voor zowel uzelf als uw partner een eigen alarmknop aanvragen.

Via onderstaand formulier kunt u een alarmknop aanvragen. Bij uw aanvraag dient u minimaal één contactpersoon te vermelden. Voor meer informatie of het beantwoorden van vragen, kunt u bellen met ons Klantcontactcentrum 070 379 50 00.

 

Spoedzorg Haaglanden

HWW zorg werkt sinds 1 januari 2022 samen met Florence. Onder de naam Spoedzorg Haaglanden verzorgen we de acute zorg in Den Haag en omgeving, in de avonden, nachten en weekenden. Dit doen wij voor onze cliënten met een alarmeringsabonnement. Door onze krachten te bundelen is het mogelijk om u efficiënter van dienst te zijn en de juiste hulp voor u in te schakelen. De meldkamer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Bij het abonnement personenalarmering wordt het professionele opvolgteam van Spoedzorg Haaglanden ingeschakeld wanneer blijkt dat u hulp nodig heeft. Daarom is het van belang dat HWW zorg in het bezit is van uw huissleutel(s).