Dagactiviteiten

HWW zorg biedt dagactiviteiten aan voor (oudere) inwoners van de Haagse wijken. Deelname helpt als u graag nog wat langer zelfstandig thuis blijft wonen. U heeft iets leuks om handen en u houdt structuur in uw dagritme en dagelijks leven. U ontmoet andere mensen en doet leuke activiteiten. Behalve een zinvolle daginvulling ontlast het ook uw mantelzorger in de thuissituatie.

Dagactiviteiten bieden we aan in twee vormen. Haags Ontmoeten als laagdrempelige ontmoetingsplek voor alle ouderen en hun mantelzorgers. Daarnaast is er dagbesteding, een combinatie van activiteiten en ontspanning, voor inwoners  van Den Haag met een indicatie vanuit de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz).

Haags Ontmoeten

Haags Ontmoeten is een ontmoetingsplek in de wijk voor alle ouderen en mantelzorgers. U heeft geen indicatie of verwijzing nodig. De deelnemers waarderen het afwisselende, multiculturele programma dat erop gericht is langer thuis wonen mogelijk te maken. Deelname is gratis. U bent welkom om anderen te ontmoeten, ervaringen te delen en te ontspannen.

Haags Ontmoeten bij u in de buurt

Voor Haags Ontmoeten bent u welkom bij onze locatie Rivierenbuurt van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur, in wijkcentrum De Burcht en in buurtcentrum Octopus.
Meer informatie kunt u ook lezen op de website van Haags Ontmoeten.

Dagbesteding en ontmoeten bij HWW zorg

Heeft u behoefte aan gezelschap en wilt u meedoen aan activiteiten? Kom dan naar de dagbesteding van HWW zorg bij u in de buurt. U kunt anderen ontmoeten, ervaringen delen en meedoen aan gezellige activiteiten zoals een spelletje doen, knutselen, samen bewegen of gewoon gezellig een kop koffie drinken met elkaar.

Dagbesteding is een combinatie van activiteiten en ontspanning voor thuiswonende ouderen met beginnende dementie of voor wie zelfstandig wonen een steeds grotere opgave wordt. Het kan u helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en het ontlast ook even uw mantelzorger.
Samen met u en de andere deelnemers vullen we de dagbesteding zinvol en gezellig in. U kunt in een prettige omgeving doen wat ú fijn vindt. Deelnemen aan gezamenlijke activiteiten of zelf bezig zijn, een praatje maken en mensen uit andere culturen ontmoeten, het kan allemaal. Als u wilt kunt u tussen de middag (tegen een kleine vergoeding) samen eten, een belangrijk moment van de dag.

Bij onze dagbesteding zijn inwoners van Den Haag welkom die:

  • zelfstandig thuis wonen een steeds grotere opgave vinden, bijvoorbeeld door vergeetachtigheid of beginnende dementie,
  • behoefte hebben aan gezelschap en/of structuur,
  • niet eenvoudig sociale contacten onderhouden of zich eenzaam voelen, en
  • hun mantelzorger of familie willen ontlasten.

Dagbesteding en ontmoeten bij u in de buurt

HWW zorg biedt op verschillende dagen, in de ochtend en/of de middag, de dagbesteding aan op twee locaties:

Interesse en aanmelden?

Voor deelname aan dagbesteding heeft u een indicatie nodig voor dagbesteding vanuit de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz).

Ook zonder indicatie bent u bij ons altijd welkom. U kunt altijd bij ons binnenlopen.
Wilt u meer informatie dan kan onze Coördinator Dagactiviteiten u verder helpen. Bel naar 070 379 50 09 of stuur een e-mail. Met de coördinator kunt u ook een afspraak maken als u eerst een keer vrijblijvend wilt komen kijken.
Krijgt u thuis al hulp van HWW zorg? Dan kunt u uw interesse ook bespreken met onze wijkzorgmedewerker. Als u dat wilt, komen we ook graag bij u thuis kennismaken.