Nieuws


Rekenkamer vreest voor ouderen

'Prei of boontjes, wat wil je eten?' Deze eenvoudige vragen houden dementerende bewoners van verpleeghuis Houtwijk in Den Haag bij de les, vertelt locatiemanager Marjolein Zanen. Vandaag, woensdag 23 april, verscheen het volgende stuk in de Trouw. Verder lezen? Klik hier.


Alzheimer Café Scheveningen 7 mei

Er vindt op 7 mei a.s. een Alzheimer Café Scheveningen plaats met als onderwerp 'Wilsbekwaamheid en volmachten'. Dementie kan verstrekkende gevolgen hebben ten aanzien van beslissingsbevoegdheid en wet- en regelgeving. Een notaris geeft informatie over onder andere volmachten, levenstestament en bewindvoering.

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden in wijkcentrum De Mallemok aan de Westduinweg 40 in Scheveningen. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige of de vertoning van een film, waarna de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. Op 7 mei is de zaal open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.


Open Dag van Zorg en Welzijn

Zes locaties van Haagse Wijk- en WoonZorg openen op zaterdag 15 maart hun deuren tijdens de landelijke open dag van Zorg en Welzijn.

In Zorghuis dr. W. Drees, de verpleeghuizen De Eshoeve, Houtwijk, De Schildershoek en De Stromenhof en woonzorgcentrum Moerwijk kunt u terecht voor informatie over onze diensten, het doen van vrijwilligerswerk of werken in de zorg. U kunt een rondleiding krijgen en er is een gevarieerd dagprogramma. In verpleeghuis De Eshoeve wordt een gezondheidscheck gehouden. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. De eindtijd van Houtwijk is 15.00 uur. Dus neem uw familie, vrienden en andere belangstellenden mee en kom een kijkje nemen!


De Schildershoek in het nieuws!

Vol enthousiasme en inspiratie waren er van 24 februari t/m 28 februari twee journalisten van Omroep West te gast bij De Schildershoek. Dagelijks filmden en interviewden zij markante bewoners en gedreven medewerkers met een mooi resultaat. De filmpjes waren vorige week dagelijks te zien bij West Safari, een onderdeel van het nieuws van Omroep West. Kijk gauw naar de mooie verhalen en beelden via onderstaande link: www.omroepwest.nl/

'De sloper' van De Schildershoek


Expositie NEW HORIZONS in verpleeghuis De Eshoeve

Rust en ruimte. Dat vind je aan zee, met de wind in je haren en je blik in de grenzeloze verte. De Haagse kunstenaar Bruno van den Elshout (1979) wijdde er een bijzonder project aan. Voor NEW HORIZONS fotografeerde hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon, met een special gebouwde machine op het dak van hotel NH Atlantic in Kijkduin.  
De 8.785 sprookjesachtige, maar tegelijkertijd intens realistische horizonportretten die zijn onderneming opleverde, vormen nu de inspiratie voor een omvangrijke boekpublicatie. Die je net als het zicht op de horizon meeneemt op avontuur. Naar verre vertes, voorbij alles wat je al wist en kende. Gedragen door de kracht van je eigen verbeelding.  

NEW HORIZONS werd op 4 december gepresenteerd in de Grote Kerk in Den Haag. De tentoonstelling bij De Eshoeve toont de eerste 53 pagina's van NEW HORIZONS. Op zaterdag 15 maart om 17.00 uur is de kunstenaar daar te gast om zijn werk persoonlijk toe te lichten. De expositie in De Eshoeve zal van 25 februari t/m 30 april 2014 tentoongesteld worden.

www.newhorizonsahead.nl  

Verpleeghuis De Eshoeve
Doorniksestraat 150
2587 AZ Den Haag
(070) 306 47 00


De Eshoeve bekroond met bordje:
'Buurthuis van de Toekomst'

“Wat een prachtige taart hebben jullie met elkaar gemaakt, dank jullie wel! ”Wethouder Karsten Klein ontving van de bewoners van
De Eshoeve en kinderen van een basisschool een mooi versierde taart. De Eshoeve werd 6 februari door de gemeente Den Haag bekroond met een bordje aan de gevel als Buurthuis van de Toekomst. De wethouder bevestigde hoogst persoonlijk het bordje aan de gevel.
De Eshoeve werd door de gemeente gekozen tot Buurthuis van de Toekomst door tal van initiatieven die het huis organiseert zoals: het zorgcafé, conversatielessen Engels voor ouderen, het citatenmuseum, Granny’s finest waar jonge ontwerpers met ouderen samenwerken aan hun collectie, expositiemogelijkheden voor jonge kunstenaars, bingo’s, high tea’s en modeshows. Tal van dit soort activiteiten die voor buurtbewoners toegankelijk zijn. De middag verliep feestelijk, de wethouder dankte iedereen voor de geweldige ontvangst! Gefeliciteerd medewerkers van De Eshoeve met het behalen van het eerste bordje voor HWW Zorg!

 

Tekst en fotografie: Eva Collette


Breien in verpleeghuis De Eshoeve

Wie van breien houdt kan vanaf woensdag 12 maart a.s. wekelijks terecht in verpleeghuis De Eshoeve van Haagse Wijk- en WoonZorg. Hier gaat dan de Granny’s finest club De Eshoeve van start. Granny’s Finest is een modemerk van Hollandse bodem waarbij senioren en ontwerpers wekelijks op een vaste locatie samenwerken aan een collectie met handgemaakte mode-accessoires, zoals bijvoorbeeld sjaals, mutsen en handschoenen.

Hiermee speelt Granny’s Finest een rol in een succesvolle start van jong creatief talent. Deze zorgen voor de ontwerpen en patronen, die met de hand gemaakt worden door de deelnemende senioren. Verder draagt Granny’s Finest bij aan het creëren van sociale betrokkenheid, het voorkomen van eenzaamheid bij ouderen en spreekt zij ouderen aan op hun kennis, ervaring en talent. Dames, maar zeker ook heren die het leuk vinden om te breien én die belangstelling hebben in deelname aan de Granny’s Finest Club De Eshoeve zijn van harte uitgenodigd om op woensdag 12 maart om 14.00 uur in het gezellige Grand Café van verpleeghuis De Eshoeve kennis te komen maken met de initiatiefnemers van Granny’s Finest, Jip Pulles en de Granny’s van club De Eshoeve. Deelname kost u niets. Patronen, wol en naalden liggen voor u klaar.

Voor meer informatie over Granny’s finest kunt u kijken op: www.grannysfinest.com.

Het adres van verpleeghuis De Eshoeve is Doorniksestraat 150 in Den Haag. Telefoon: (070) 306 47 00. U kunt dan vragen naar Angela Witteveen.


De Centrale Cliëntenraad (CCR) van Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) zoekt een onafhankelijk voorzitter.

Deze interessante vrijwilligersvacature biedt de mogelijkheid om u verder te ontwikkelen op het gebied van medezeggenschap op bestuursniveau. Klik hier voor meer informatie over deze vacature.

 


Ons totale dienstenoverzicht in de HWW ZorgKrant

In de laatste editie van de HWW ZorgKrant is er veel aandacht voor de cliënten van HWW Zorg en potentiële nieuwe cliënten. In dit dubbeldikke exemplaar vindt u een zeer compleet overzicht van alle verschillende zorg- en welzijnsdiensten van HWW Zorg. Van Acute Zorg via Dagverzorging en Fysiotherapie tot aan Specialistische Zorg en Woonzorg. De professionals van HWW Zorg die in al deze (en meer...) takken van sport werkzaam zijn, vertellen iets over zichzelf en ook treft u veelal hun rechtstreekse telefoonnummer aan als u meer wilt weten. De HWW ZorgKrant is daarmee met recht een echt bewaarnummer geworden.
In het hoofdartikel op de voorpagina wordt ingegaan op de trend dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en is er een interview met het echtpaar Brand, dat vertelt hoe zij de zorg om zich heen hebben georganiseerd.

De gedrukte versie van de krant treft u aan op alle locaties van HWW Zorg, maar u kunt 'm hier op de site ook online lezen. Lees verder...


Professionals HWW Zorg in De Oud Hagenaar

Maandelijks vertellen professionals van HWW Zorg over hun werk. In het jongste nummer van De Oud Hagenaar doet verpleegkundig reumaconsulent Marlies den Drijver een boekje open en kunnen we een kijkje nemen in haar wereld. Lees hier het artikel.


Vrijwilliger worden? Je doet het voor een ander én voor jezelf!

HWW Zorg kan het niet vaak genoeg benadrukken: vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de bewoners van woonzorgcentra en verpleeghuizen. HWW Zorg heeft altijd behoefte aan meer helpende handen. Nieuw op deze site is de korte film 'Vrijwilligerswerk bij HWW Zorg'. Neem eens een kijkje. Misschien is vrijwilligerswerk wel iets voor u!
Bekijk de film...