Nieuws

Hoedenparade in Zorghuis Dr. W. Drees

  

Prinsjesdag 2014 krijgt in het Zorghuis Dr. W. Drees extra glans door de komst van Wil Gorter van het Hoedenmuseum uit het Noord-Hollandse Andijk. Zij verzorgt een echte hoedenparade en -modeshow, waarbij ook de bewoners met nadruk zijn uitgenodigd met hoofddeksel aan de festiviteiten deel te nemen. Radio West doet vanuit het Zorghuis van een en ander verslag.


21 september: Wereld Alzheimer Dag

HWW zorg besteedt zondag 21 september aandacht aan Wereld Alzheimer Dag. Een tweetal locaties, de verpleeghuizen De Eshoeve en Houtwijk, bieden in dat kader een programma aan. In De Eshoeve (Doorniksestraat 150, Den Haag) kunt u tussen 10.30 en 16.00 uur terecht voor een programma met o.a. een lezing door Marie-Elise van den Brandt en de workshop 'Mijn leven in fragmenten'.
Houtwijk, Architect Duikerstraat 19 in Den Haag, vertoont om 11.00 en 14.00 uur de film 'De wondere wereld van dementie', waarna gelegenheid is tot het stellen van vragen aan de casemanagers dementie en de wijkverpleegkundig consulent. U bent van harte welkom!
 


 

Oud CCR-voorzitter Thésa Blom neemt afscheid

Dinsdag 9 september 2014 heeft Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) afscheid genomen van mevrouw Thésa Blom–De Kock van Leeuwen, voormalig voorzitter van de Centrale Cliëntenraad (CCR) van HWW zorg. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in verpleeghuis De Eshoeve stond Lettie van Atteveld (voorzitter van de Raad van Bestuur van HWW zorg) met grote dankbaarheid stil bij de manier waarop Thésa Blom invulling heeft gegeven aan haar voorzittersrol. ‘We zullen haar deskundige leiding, maar vooral haar vriendelijke en immer optimistische persoonlijkheid node missen’, aldus Van Atteveld. Als bijzondere blijk van waardering ontving Thésa Blom vervolgens uit handen van wethouder Karsten Klein de stadspenning van de gemeente Den Haag. Lees verder...


Haagse Alzheimer Café'sIn Den Haag wordt op een aantal plaatsen in de stad regelmatig een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, het Alzheimer Café. Mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals in de zorg en andere belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. 

Haagse Hout
Woensdagavond 10 september spreekt Norbert Kemp (specialist ouderengeneeskunde van HWW zorg) over vergeetachtigheid en dementie bij het Alzheimer Café Haagse Hout. Plaats van handeling is het Wijk- en Dienstencentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155. Tijd: van 19.00 tot 21.30 uur.

Scheveningen
Woensdagavond 1 oktober is de volgende bijeenkomst van het Alzheimer Café Scheveningen. Het thema is dan 'Dementie, een nieuwe levensfase'. Plaats van samenkomst op Scheveningen is De Mallemok, Westduinweg 40. Tijd van 19.30 tot 21.00 uur; deuren open 19.00 uur. Op de website van Welzijn Scheveningen vindt u meer informatie.


Informatie voor cliënten en mantelzorgers op Scheveningen

Op Scheveningen werkt HWW zorg nauw samen met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Dit gebeurt op diverse niveaus. Het resultaat is een goed en volledig zorgaanbod dat zo veel mogelijk tegemoet komt aan de lokale behoefte. Lees verder...


Raad van Toezicht HWW Zorg weer compleet

Met de benoeming op 2 juli 2014 van mevrouw Paula Somers-Nelissen is de Raad van Toezicht (RvT) van HWWZorg weer compleet. Lees verder...


Zomers dineren bij HWW Zorg 


(Je vindt het origineel in het Mauritshuis)

Zomer in Den Haag. Drukke maanden waren het. Obama in de stad, het WK hockey en de heropening van het volledig gerestaureerde Mauritshuis. Het meisje met de parel weer thuis na haar wereldtournee. De rust keert weer in de stad, de kinderen gaan op vakantie. Wel zo gezellig om dan leeftijd- en buurtgenoten te ontmoeten in bijvoorbeeld 1 van de bekroonde restaurants van HWW Zorg en daar gelijk lekker een hapje te eten. In de restaurants van HWW Zorg geniet u dagelijks van een veelzijdig menu tegen een hele schappelijke prijs. Waarom alleen thuiszitten als de koks van HWW Zorg iets lekkers onder de deksel hebben? Wij vinden het gezellig als u aanschuift en veel buurtgenoten eveneens. En, zoals u van ons gewend bent, het diner wordt in eigen keuken, vers bereid!

Belt u wel even om te reserveren? Dan hoort u gelijk de exacte tijden van het diner, wat er op het menu staat en wat de kosten zijn. Waar u terecht kunt? Klik hier voor een overzicht van onze restaurants. Er is er altijd wel eentje bij u in de buurt. U bent van harte welkom!

De kwaliteit? Die is prima! Wist u dat 8 van onze restaurants onlangs zijn bekroond met een Gouden, zilveren of bronzen Bordje


Restaurant Rivierenbuurt wint Gouden Bordje

Den Haag, 16 juni 2014 - Woonzorgcentrum Rivierenbuurt van HWW Zorg heeft goud in de wacht gesleept tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Bordjes, de prijs voor Haagse zorginstellingen met de beste maaltijd in de meest gastvrije en gezellige omgeving. HWW Zorg deed het ook in bredere zin erg goed. Er waren in totaal 8 prijzen. Naast het goud van Rivierenbuurt, 4x zilver en 3x brons.
Lees verder...


De nieuwe HWWZorgKrant is uit

Anno 2014 hebben we te maken met verschillende veranderingen in de zorg. Veranderingen die soms groot, soms klein zijn, moeilijk te begrijpen of heel logisch juist. Hoe dan ook, het is plezierig om te weten dat wij als zorgprofessionals van HWW Zorg proberen met u mee te denken. HWW Zorg speelt in op die veranderingen. U leest er meer over in de nieuwe lente-editie van de HWWZorgKrant.
Lees verder...


De Eshoeve is Buurthuis van de Toekomst

Sinds begin 2014 heeft verpleeghuis De Eshoeve een bordje aan de gevel met daarop het predikaat Buurthuis van de Toekomst. De Eshoeve kreeg van de Gemeente Den Haag deze status door alle initiatieven die het huis organiseert zoals: het zorgcafé, conversatielessen Engels voor ouderen, het citatenmuseum, Granny’s finest waar jonge ontwerpers met ouderen samenwerken aan hun collectie, expositiemogelijkheden voor jonge kunstenaars, bingo’s, high tea’s en modeshows. Tal van dit soort activiteiten die voor buurtbewoners toegankelijk zijn. Lees verder... 


 

Granny's Finest breit in De Eshoeve

Wie van breien houdt kan wekelijks terecht bij de Granny's Finest Club in verpleeghuis De Eshoeve aan de Scheveningse Doorniksestraat 150-152. Granny’s Finest is een modemerk van Hollandse bodem waarbij senioren en ontwerpers wekelijks op een vaste locatie samenwerken aan een collectie met handgemaakte mode-accessoires, zoals bijvoorbeeld sjaals, mutsen en handschoenen. Lees verder...


Vrijwilliger worden? Je doet het voor een ander én voor jezelf!

HWW Zorg kan het niet vaak genoeg benadrukken: vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de bewoners van woonzorgcentra en verpleeghuizen. HWW Zorg heeft altijd behoefte aan meer helpende handen. Nieuw op deze site is de korte film 'Vrijwilligerswerk bij HWW Zorg'. Neem eens een kijkje. Misschien is vrijwilligerswerk wel iets voor u!
Bekijk de film...